На 22 септември отново ще преживеем концерта "Песен за Ани" на Миро.

На 22 септември отново ще преживеем концерта
31 Август 2017

На 22 септември отново ще преживеем концерта  "Песен за Ани", който БГ Радио и Миро посветиха на Ана Мария Тонкова на 30 август.

„Песен за Ани“ в специална програма на медията, която пуска само българска музика. Тази година на 30 август, за четвърта година споменът за Ана Мария Тонкова събра близки, колеги, приятели и слушатели, за да почетат паметта на един от символите на БГ Радио.

Студиото на БГ Радио се превърна в своеобразна сцена, на която Миро изпълни на живо акустични версии на любими негови и на Ана Мария песни. Миро посвети на Ани всички изпълнения, като най-силно емоционалните моменти бяха по време на „Гълъбо“, „Губя контрол, когато...“, „Рискувам да те имам“, „Някога преди“ и „Колко ми липсваш“. В концерта „Песен за Ани“ изненада за всички бяха участието на Дивна, изпълението на „Лале ли си, зюмбюл ли си“ на Севинч Ибрахим, както интерпретацията на Миро в биса на „Ако ти си отидеш за миг“.  На сцената заедно с Миро свириха музикантите  Светлин Къслев на клавишри и китаристите Васил Крумов и Огнян Георгиев  Миро сподели лични и незабравими истории от приятелството си с Ана Мария, които развълнуваха гостите в студиото и всички слушатели на БГ Радио. Специално й благодари за подкрепата, насърчаването и вярата в него през годините и особено за реализирането на първата му солова песен, за наградите, получени  на Годишни Музикални Награди на БГ Радио и за усилията да събере отново дует Каризма през 2005-та с песента „Минаваш през мен“.

В продължение на повече от час слушателите на БГ Радио станаха част от един интимен и вълнуващ концерт, проява на безкрайна признателност към Ана Мария Тонкова и обич към хубавата българска музика.  

 За всички пропуснали да чуят „Песен за Ани“ – повторението е на 9  септември, събота от 22 часа и на 10 септември, неделя от 18 ч.

Прочетете още