"Концерт на свещи" в Часът на Земята в събота от 20.30 ч.!

20 Март 2018

За поредна година БГ РАДИО представя: Концерт на свещи - един час с най-добрите акустични изпълнения в "Часът на земята" - 24 март 2018, 20.30 ч.

БГ Радио беше първата радиостаниця, която включи акустичните музикални изпълнения в световната еко инициатива, в която човечеството заявява своята  съпричасност към проблемите на природата като изгасва осветлението. Първият концерт на свещи по БГ Радио прозвуча още през 2009 г.

    Във вечерта на  24-ти март, когато за пореден път светът ще изгаси светлините в името на природата и планетата Земя, БГ РАДИО отново ще излъчи едночасов акустичен Концерт на свещи. В шейсетте минути, в които всички, съпричастни към екологичните проблеми ще изключат осветлението в дома си, БГ РАДИО ще предложи уникални акустични изпълнения на български изпълнители. Прекарайте Часът на Земята на свещи и със златните акустични изпълнения от фонотеката на БГ РАДИО.

Повече за инициативата на WWF "Часът на Земята":
 
Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха миналата година над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на Часа на Земята по света. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.
 
През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата, ръководени от WWF и много организации. Движението спомогна за създаването на 3,4 милиона хектара защитена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена "Часа на Земята" в Уганда и помогна за приемането на ново законодателство за опазване на моретата и горите в Русия.
 
През 2018 г. екипите на WWF по света ще използват движението, за да подчертаят най-важните екологични проблеми в своята страна или регион. В Колумбия хората ще призоват държавата да се ангажира с нулево обезлесяване до 2020 г. Очаква се Френската Полинезия да предприеме действия, за да защити 5 милиона квадратни километра от моретата си, за да запази океанските екосистеми. В Гватемала гражданите ще дадат своя глас за опазването на сладководните води. В Непал WWF ще мобилизира обществена подкрепа за бъдещето на чиста, възобновяема енергия за всички.
 

    Изгасете осветлението и включете БГ Радио за един час – едновременно полезен за природата и приятен за сетивата.

Прочетете още