Концерт на Estruna - Arcangel & New Bulgarian Voices на 31 март в НДК

Концерт на Estruna - Arcangel & New Bulgarian Voices на 31 март в НДК
19 Март 2019

Представян 30 пъти на сцена на най-престижните фестивали в Испания и два пъти в България, видян от 40 000 души и носител на награда „Латино Грами” за албума „Al Este del cante”, проектът „Еструна - Арканхел и Нови български гласове” се завръща на 31 март в зала 1 на НДК с нов репертоар и още по-силен емоционален заряд.

Еструна е единственият в света сценичен проект, съчетаващ фламенко група и български народен хор, с програма, в която има оригинална музика и нови интерпретации на традиционни песни от България и Испания, пресътворени в общ музикален  образ. Замислен през 2012 г. в София от продуцентите от Джаз Плюс и испанския фламенко певец Арканхел, проектът привлича диригента Георги Петков, който специално за целта сформира нов хор – Нови български гласове. Репертоарът обхваща добре познати песни от двете традиции - фламенко и български фолклор, както и оригинални композиции на изпълнителите. Вокалните аранжименти са дело на Георги Петков.

На сцената ще видим още китаристите Дани де Морон (номиниран за Латино Грами) и Рикардо Морено, басиста Хосе Мануел Посада „Eл Попо“ и перкусиониста Агустин Диасера.

Прочетете още