Тази вечер посрещаме Райна Стоименова и семейството и от Чикаго у дома за Коледа!

Тази вечер посрещаме Райна Стоименова и семейството и от Чикаго  у дома за Коледа!
16 Ноември 2016

Вижте карта с местата, т които се включиха българи от целия свят.

 

Днес, на 21 декември с полет на Turkish Airlines в 20.20 ч. кацат победителите в кампанията на БГ Радио "У дома за Коледа"! Екип на БГ Радио ще посрещне сем. Стоименови със специална изненада на Терминал 2 на летище София.

На Никулден в "Любими песни за любими хора" бе изтеглена томболата, която определи името на победителите в кампанията "У дома за Коледа". Щастливата новина, че ще пътува със семейството си за България за Коледа е за Райна Стоименова, която живее в  Чикаго, САЩ заедно с дъщеря си Лора и съпруга Йонко Стоименов.

 

Ето какво е написала Райна в писмото, с което се регистрира за участие в кампанията:

"Ние сме едно обикновено семейство- татко, майка и една 13 годишна тинейджърка :) . От 2008 г. живеем в Маунт Проспект, което се води предградие на Чикаго. Идвали сме си до България, но никога заедно. Дъщеря ни я пращаме през година, за да не забравя къде е родена, а и братовчедите и са там, с които много се обичат. Искаме да знае български и за това дори ходи на българско училище тук всяка събота, въпреки че и е доста натоварено да се подготвя за двете училища. Мъжът ми беше в България, само за да доведе обратно тайфата от деца, които бяха за лятото. Аз мога да кажа, че имах късмета да си бъда 2010 и 2015 за по 3 месеца, но трябва да си призная, че всичко ми липсва все още. Ще бъде страхотна изненада за всичките ни близки, ако просто се появим за Коледа и бъдем с тях. Това не е спряло да се върти в главата ми като мисъл, но за сега е само съкровеното ми желание. "

Райна беше регистрирана под номер 106 от общо 239 участника в кампанията "У дома за Коледа", която ще събере едно българско семейство разделено от граници и океани в родината за празниците. Името и бе изтеглено на произволен принцип чрез сайта за произволно генериране на номера random.org в присъстивето на офицални лица от екипа на БГ Радио.

БГ Радио ще посрещне семейството на 21 декември и от ефира ни ще чуете първите им думи на родна земя, ще проследим къде и как ще пранува семейство Стоименови и ще ви направим съпричастни към най-хубавите моменти - тези, които споделяме с нашите близки.

Кампанията се провежда съвместно с Coca-Cola.

В БГ Радио пристигнаха 239 писма от наши слушатели, с желание да се включат в кампанията "У дома за Коледа", която БГ Радио организира съвместно с Coca-Cola.

Ето малка част от писмата и историите, които получихме до момента:

Каталина Стоянова Костадинова би искала да покани семеството на сина си, който живее в Южна Корея

Синът ни, Ивайло, живее в Корея от много години. Там преди 5 години точно на Коледа се роди първия ни и единствен внук с хубавото българско име Калоян. Видяхме Калоян когато беше едва на 1 годинка и оттогава му се радваме само по скайп. той вече е голям, интересен и забавен. Опитва се да говори на български, пее български песнички и знае няколко стихчета. Много ни се иска да бъдем по - често с тях, но, уви - за сега това е невъзможно. Ще бъдем много щастливи, ако успееем на Коледа да бъдем всички заедно и заедно да отпразнуваме 5-я рожден ден ден на Калоян.

 

Людмила Стефанова Мицкова, която живее в Испания, споделя в писмото си:

Здравейте, казвам се Люси. Заминах за Испания преди 5 години и точно толкова коледи не съм била на с родителите си за тези празници, включително и за рождения ми ден който е на 29 Декември (имам и сестра близначка). Тази година се омъжих и много бих желала на коледните празници да бъдем със съпруга ми у дома в България при моето семейство. Благодаря ви, че давате възможност на поне едно семейство да се прибере удома за празниците. Успех на всички :)

Десислава Владимирова от София ни пише:

"Здравейте, много Ви благодарим за прекрасната възможност да прегърнем отново любимите си хора на този семеен празник. Нашият голям син Юли замина на 14 август в САЩ да учи. Ще бъдем най-щастливите хора на света отново да бъдем заедно. Юлка, обичаме те, много ни липсваш..."

 

Здравко Златев  мечтае да върнем от Берлин неговия син Кристиян Златен и годеницата му Дара Лазарова: 

"Синът ми и неговата годеница са студенти 2-ра година в Берлин. Стандартът на живот там ги принуждава да учат и работят. Трудно им е да се прибират всяка година за Коледа и за нас би било едно коледно чудо ако БГ радио помогне."

Радина Ивайлова Порашка от Нашвил, САЩ споделя:

"Здравейте, пиша Ви от името на моето семейство, което се премести да живее в САЩ. Много бих искала моите родители, брат ми и аз, да имаме възможност да прекараме най-светлите празници в годината с най-близките ни хора- баба, дядо, леля, и приятели, и да споделим топлината и любовта на празниците в любимия български дух. Благодаря, БГ Радио за възможността да сбъднеш една мечта на семейство далеко от дома си!"

Искра Ужерович от Чикаго, САЩ, ни пише:

"За тази Коеда си пожелавам да съм с цялото си семейство!!! Аз, мъжа ми и двете ни деца живеем в Чикаго, САЩ, откакто сме женени не сме прекарвали коледните и новогодишните празници в България! Винаги по това време на годината хората са радостни, изпълнени с любов и вяра в чудесата, а аз последните няколко години дори не харесвам Коледа, понеже около 800 км ни разделят от най-милото! Дано тази Коледа не е така и новородената ни дъщеря посрещне първата си Колед у дома с баба, дядо, леля, чичо, бати Нати и кака Габа! Пожелавам си това истинско чудо за тази Коледа! Дано се сбъдне!"

 

Янка Пенчева от Сливен иска да доведем за Коледа семейството на дъщеря и от Малта.

"Това са дъщеря ми и внучето ми което на 23,11 става на 2 годинки и което не сам виждала отдавна внучето което е моята радост в в живота много бих се радвала да ги прегърна за Коледа когато стават чудеса дано това чудо споходи мен"

 

Искра Томанова от София споделя:

Елиза (Лизи) е нашата дъщеря. През Юни 2015 се омъжи за Кристиан, който живее в Калгари, Канада от около 9 години. Те прекараха 90% от връзката си пред скайп и с нетърпение чакаха да се съберат. За съжаление имаше проблеми с документите на Лизи и не можа да отлети натам чак до края на Декември и се наложи пак да се разделят за около 6 месеца. След много молитви и препядствия се събраха точно за Коледа! :) Ние с баща ѝ се надявахме да може да замине по-скоро, защото въпреки, че знаехме, че ще ни липсва, виждахме, че ще е най-щастлива с Кристиан. За съжаление е доста скъпо за тях да пътуват до България и затова се объщаме към вас. Сега нещата са обърнати и моята връзка с тях преминава пред скайпа. Ако можех аз да им помогна да се върнат, щях. Но нямам тази възможност. Благодаря ви, че предлагате да направите това за някой от нас. Дори и да изберете да помогнете на друго семейство пак съм ви благодарна. Знам какво е да си разделен с някой много скъп и не го пожелавам на никого. Благодаря ви, Искра

 

Благовеста Ангелова от Виена иска да се върне заедно с родитеите си при своите баба и дядо в България:

"Здравеѝте БГ Радио! Мама и тати ме доведоха във Австрия когато бях само на 5 години (нямах право на избор). Всяко лято имам възможноста да се прибера на Българя да видя моят мил дядо, моята мила баба и моите приатели. Коледата ми е най любимят празник през цялата година, но за съжаление до сега не съм го празнувала в България.С печалбата от тази игра ще ми подарите една безценна и не забравима коледа :) с обич Боги :)"

Атанас Минев ни пише:

"Здравейте, Това са родитителите на моята годеница Руска. Те живеят и работят в САЩ. Мечтата ми е да спечелим конкурса, за да успеят да се приберат у дома, за да можем заедно може цялото голямо семейство, което сме да се съдере за празниците. Какво по-хубаво и щастливо от това?!... нали за това са празниците, все пак. Семейството е най-важно нещо на света. Поздрави, Атанас Минев"

 

Даниела Палашева от Казанлък разказва:

"Последната Коледа ,която помня със сестра ми беше когато бяхме по на 23-24 год.Не сме били заедно на Коледа от 15 години.Това би бил перфектният подарък и за двете ни, а също така и за родителите ни"

 

Снежинка Георгиева Александрова от Плевен кани семестното на сина си и трите внучета, които живеят в САЩ.

"Това е семейството на сина ми Георги. Преди няколко месеца се роди третото им дете. За мен би било изключително праживяване да посрещнем тези светли празници заедно с трите ми внучета и всичкитв ми най-близки хора в семействата ни. Благодаря на БГ радио и Кока-кола за чудесната инициатива и се надявам да се зарадваме взаимно с едно прекрасно пътуване на семейството на сина ми от САЩ."

 

Стела Великова от Шумен:

"Здравейте, казвам се Стела Велкова, живея в Шумен, майка съм на 2 деца дъщеря и син. Дъщеря ми живее и работи от 6 години в Германия омъжена е и от 3 години имам внуче, с което се виждаме за съжаление много рядко. Дъщеря ми не се е прибирала за Коледните празници вече 6 години, да не Ви казвам, че и малкото човече също. Интернет е единствения начин да може да сме заедно , при толкова километри помежду ни. Много бих се радвала да ги изненадам и тримата с билет от Франкфурт на Майн/Германия до София. Нямате си представа каква радост е за една баба и един дядо да се радват на живо на 1вородното си внуче, което е на 2600км. Поздрави и успех на всички и нека по Коледа стават чудеса и всички ние сме добри да ги даряваме."

 

Росица Теохарова от Пловдив би искала да доведе в България семейството на своя брат от Холандия

Това е семейството на моя брат! От 5 години той живее и работи в Амстердам, там се роди и дъщеричката им Симонна! Аз много се вълнувам, когато се приберат лятото за няколко седмици! А вие ще направите Коледните празници приказни, ако те успеят да бъдат с нас тогава! Защото най-важно е семейството и да има с кого да споделиш трапезата и емоциите на този свят празник!

Павлин Младенов от София разказва за близките му, които са в Монреал, Канада.

"Преди да замине брат ми заедно със семейството си бяхме непрекъснато заедно, живеехме заедно, децата ни бяха като братя и сестри. След като заминаха опустяха стаите и голямата ми дъщеря все още не иска да говори за тях, защото не иска да бъде на компютъра ами да са с нея! Липсват..."

Ивелина Вълкова от Казанлък разказва за своя син Иван Атанасов, който е в Чикаго, САЩ.

"Това е моя прекрасен син, който учи в момента в Чикаго. Много, много го обичаме и болезнено ни липсва! Още повече преди Коледа ще има рожден ден - става на 14 е ще е сам. Отново разстоянието и парите застават пред щастието на едно семейство да бъде през най хубавите празници със свидното си дете. Ваньо, чакаме те за Коледа в къщи и много те обичаме!"

Татяна Иванова Маринова от София кани Наталия Иванова и Иван Иванов, които са в Палма Де Майорка. Ето нейното емоционално писмо:

"Здравейте! Това са майка ми и баща ми! Когато бях на 16 години, а сестра ми на 19 години, те заминаха да работят в Испания! Бяха трудни времена за нас, тогава, за да не останем необразовани и потънали в бедност! Няма да обяснявам защо, НЕ Е защото не са искали да работят, живеят и прекарат спокойно старините си в Родината.... Но не искам да навлизам в тази сложна ситуация в България! Но така в продължение на 12 години ние никога повече не прекарахме Коледа заедно! Като дойдеха тия празници ни се искаше да заспим и да се събидим чак в Новата година! Беше тъжно да гледаме как всеки се прибира вкъщи, на топло, мама сготвила, тати подредил елхата...от тогава този празник е тъжен Сега когато имаме семейства и деца със сестра ми е още по-трудно! Исками се детето ми да прави коледни сладки с баба и да чака дядо Коледа при комина с дядо... Благодаря Ви прекрасната инициатива,която сте предприели! Сигурна съм,че в тази история много хора биха се припознали! Благодаря Ви, че ви има и все още има хора,като Вас, на които им пука за българите и безбройните разделени семейства!"

 

Герганка Низамска  от София копнее да прегърне внюците си, които са в Канада:

Това са Дени и Зори - моите прекрасни внуци. Не съм ги виждала от 2 години и ще се постарая да им осигуря една незабравима Коледа!

 

Милена Балканджиева от Горна Оряховиза разказва за своите родители, които живеят в САЩ

"Здравейте! Казвам се Милена и много искам да бъда с моето семейство на предстоящите празници! Това са баща ми Бисер, неговата съпруга Дани и сестрите ми Цвети и Тони! Те живея в Съединените щати и рядко имат възможност да идват в България всички заедно! На всички нас Коледа е любим празник и най-хубавият подарък ще бъде да сме заедно!"

 

Десислава Стоева от София ни пише:

Моите родители живеят и работят в САЩ вече 7 години и оттогава съм виждала баща си само веднъж, през 2015 г. , а майка ми - само веднъж годишно за около месец. Бих искала да отпразнувам за първи път от толкова време Коледа заедно с тях.

 

Добромира Кръстева от Търговище споделя:

Здравейте, моите родители заминаха през 2018г и след 2 години взеха и брат ми, за да учи там. Преживяха много трудности там и успяха да се преборят с тях, благодарение на добре уредената система в Германия. Преди време откриха доброкачествен тумор на баща ми и за наша радост успя да се пребори за сега с него. Но всичко е благодарение на здравната политика на Германия. Това ги накара още повече да не желаят да се завърнат в България, ЗА ЖАЛОСТ. По финансови причини не сме се виждали на живо от 2 години. Аз имам син на 3 години, който казва ''моята баба'' на свекърва ми и това много ми тежи тъй като не познава баба, дядо и вуйчо ''от Германия''. Мечтата ми е моето дете да изживее един празник с моето семейство '' от Германия''.

 

Ето какво ни написа  Петя Динева от Плевен:

Здравейте, това е семейството на сестра ми. Те живеят в Германия и се виждаме само лятото. Не сме посрещали Коледа заедно от години и много бих се радвала да сме заедно на един от най- семейните празници в годината. Не на последно място това е любимият празник в годината на сестра ми и знам колко мъчно го прекарват далеч от нас. Липсата им е осезаема не само за мен, а и за детето ми, родителите ни, съпруга ми и не на последно място бабите и дядо, които всеки път ги целуват като за последно, защото не знаят жизненият път ще ли им позволи още една среща, още една прегръдка, още една усмивка. Липсашат ми сташно много двете палави племеничета, които имам. Те са на 2г и половина малчо и на почти 4г каката. Ако сбъднете нашата мечта, ще сбъднете мечтата на едно дете да празнува и рождения си ден на 02.01 с баба и дядо, с братовчедката, леля и вуйчо и всички, които я обичат. Благодаря ви за благородната кауза и на вас пожелавам искрено весело посрещане на Коледа и Нова година с хората, които обичате и които обичат вас. С много надежда Петя

 

Прочетете още