Райна Кабаиванска с ексклузивно интервю по БГ Радио!

Райна Кабаиванска с ексклузивно интервю по БГ Радио!
12 Септември 2017

Специално за БГ Радио Райна Кабаиванска отдели време за разговор с Наско от "Любими песни за любими хора". В разговора й, който ще чуем в сряда, 13 септември в предаването, ще разберем какво иска да остави в своите студенти, с какво нейните ученици я вдъхновяват и ще си припомни думите на Любомир Пипков – неин преподавател в консерваторията, който след една от лекциите й казва: „момиче, таванът за теб тук е нисък“.

На 13, 14 и 15 октомври тази година Школата Кабаиванска ще представи пред българската публика най-новия си проект – спектакъла „Норма“ от Винченцо Белини на големия оперен режисьор Уго де Ана. Продукцията е съвместен проект на Нов български университет и Софийската опера и балет.

Идеята за подготовка на ежегодни оперни спектакли, последващи Майсторските класове, е продължение на усилията на Райна Кабаиванска не само да обучава млади таланти, но и да помага представянето им на международната оперна сцена. До момента са реализирани 3 подобни проекта – „Бохеми“, „Вертер“ и „Турандот“, някои от които играни и в чужбина.

65 кандидати от 22 страни и 4 континента – Азия, Африка, Америка и Европа, участваха в  тазгодишното прослушване за майсторски клас. 15 от тях вече работят с Райна Кабаиванска над вокалните си и актьорски умения. В Майсторския клас има млади таланти от 8 държави: България, Венецуела, Гърция, Италия, Корея, Литва, Сърбия и Япония.

Прочетете още