Илия Ангелов представя Любимите 10 по БГ Радио.

Илия Ангелов представя Любимите 10 по БГ Радио.
20 Ноември 2015

Дни преди концерта си в Зала 1 на НДК, Илия Ангелов ще представи своите 10 любими български песни в звездната класация "Любиемите 10"- Чуйте кои са песните, които е избрал и историте, които ще разкаже за тях в събота от 11 ч. с повторение  в неделя, 6 декември от 5 следобед.

Илия Ангелов готви концерт на 14 декември в Зала 1 на НДК. Един от най-утвърдените поп и рок изпълнители готви спектакъл със сборна формация. В концерта ще вземат участие Кристина и Михаил Белчеви, дует Ритон, Милица Божинова и Таня Бойчева. Концертът ще завърши с изпълнения на най-популярните песни на група "Диана експрес", чийто вокал е бил Илия Ангелов. 

Илия Ангелов реализира първия си професионален запис в далечната 1974 г. в студиото на БНР с групата си „Траки“. От 1981 г. е вокален солист на легендарната българска група „Диана експрес“. Изпял е най – големите й хитове: „Молитва за дъжд“, „Северина“, „Есен“, „Блус за двама“, „Наследство“, „Душа“, „Утре“ и др. Записва албумите “Молитва за дъжд“, „Златна ябълка“ и „Диана експрес 5“. През 1995 г. печели голямата награда на „Златния орфей“ с авторската си песен „Ключ от чужда стая“.  През 2001 г. печели първа награда на пролетния конкурс по БНР „Златна пролет“ с авторската си песен „Вярвам“. През годините е печелил и много други награди. До сега има издадени три авторски албума и предстои издаването на четвърти.

Прочетете още