„Гълъбо“ на Миро с три статуетки от церемонията на Годишните Музикални Награди 2018 на БГ Радио!

„Гълъбо“ на Миро с три статуетки от церемонията на Годишните Музикални Награди 2018 на БГ Радио!
17 Юни 2018

Снощи пред повече от 25 000 души на забележителна церемония в първия град посланик на българската музика – Благоевград се връчиха 16-тите Годишни Музикални Награди 2018 на БГ РАДИО.

Церемонията откриха 4Magic заедно с румънския диджей и продуцент DJ Monoir и безкомпромисния хит на 2017 „Together (Вечеряй, Радо)“.

Наградата БГ Посланик 2018, която се определя от екипа на БГ Радио, получи забележителният хор Мистерията на българските гласове. Създаден преди 65 години, той популяризира българската музика и фолклор по цял свят и освен няколко номинации и една награда Грами, вече заслужено имат и награда от БГ Радио.

Ето и останалите победители, избрани от гласуване онлайн на рекорден брой 68 000 слушатели на БГ РАДИО:

БГ Песен – „Гълъбо“ – Миро

БГ Текст – „Гълъбо“ – Миро – текст: Вида Пиронкова

БГ Албум – „Знам – най-доброто от Любо Киров“ – Любо Киров

БГ Изпълнител – Kриско

БГ Изпълнителка – DARA

БГ Дует / Трио - Pavell & Venci Venc’

БГ Група – СкандаУ

БГ Дебют – Papi Hans  

БГ Видеоклип – „Гълъбо“ – реж. Васил Стефанов и Стефка Николова

БГ Град посланик на българската музика - Благоевград

БГ Посланик – Мистерията на българските гласове

БГ Вдъхновител – АХАТ

На церемонията, на която се раждат бъдещите хитове, новите си песни представиха Рафи, Любо Киров, Ирина Флорин, СкандаУ, Поли Генова, Михаела Маринова, DARA, Рут Колева, Ева Пармакова, Pavell & Venci Venc’. Сред изненадите на вечерта беше впечатляващото изпълнение на Мистерията на българските гласове, които звучаха магично от сцената в парк Македония и емоционалният момент с връчването на почетната награда на Тончо Русев и изпълнението на любимата „Телефонна любов“ на Васил Найденов.

На сцената на най-устойчивата и престижна музикална институция в страната - Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО стъпиха още АХАТ, Стенли и неговата група, Михаела Филева, Валентин Михов, Гала, Саня Армутлиева, Люси Иларионов, Даниел и Александра Петканови, Георги Тошев и Нина Николина, Митко Кърнев, Димо Алексиев, Деси Бакърджиева.

Тази година статуетката, която се определя от eкипа на БГ РАДИО -  наградата „Ана Мария Тонкова“ за БГ Вдъхновение - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика, бе връчена на легендарната група АХАТ. Бандата направи успешно турне през 2017 и тази година  чества 30 години от създаването на безкомпромисния си албум „Походът“. С легендарния рок химн „Черната овца“ завърши и 16-тата церемония по раздаване на Годишните Музикални Награди 2018 на БГ Радио.

Бъдете на честотите на БГ РАДИО, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от Годишните Музикални Награди 2018 в Благоевград.

За да може слушателите ни по целия свят да слушат церемонията в удобно за тях време, БГ Радио излъчва запис на събитието в следните дни и часове:

Понеделник, 18 юни от 18.

Сряда, 20 юни, от 01 ч.

Четвъртък, 21 юни от 04 ч.

Петък, 22 юни от 22 ч.

Събота, 23 юни от 12 ч.

Неделя, 24 юни от 18 ч.
 

Бляскавото събитие може да гледате отново по City TV в събота, 23 юни от 20 ч. и неделя, 24 юни от 12 ч.

Годишни Музикални Награди на БГ РАДИО 2018 се реализират с подкрепата на VIVACOM, Дженерали Застраховане АД и Nescafe Dolce Gusto.

Прочетете още