Ексклузивно интервю на БГ Радио с посланика на АТР 250 Sofia Open – Тони Надал!

Ексклузивно интервю на БГ Радио с посланика на  АТР 250 Sofia Open – Тони Надал!
18 Януари 2019

Ексклузивното интервю на БГ Радио с чичото на Рафаел Надал може да чуете отново ТУК!

Днес (18 януари) от от 17 часа в зала „София“ в Борисовата градина Тони Надал ще проведе тренировъчна сесия с български деца.

Тони Надал – определян като най-успешния тенис треньор в историята заради спечелените 16 титли от „Големия шлем“ с Рафаел Надал, пристигна в България по покана на Българската федерация по тенис и ще бъде посланик на Sofia Open 2019!

За първи път съм тук, в София, надявам се да се насладя на престоя си, сподели Тони Надал и добави "Аз никога не съм вярвал, че ролята на треньора е толкова значима, вярвам, че играчът е много по-важен. Ако някои иска да се промени, да подобри играта си, винаги има възможност за това. Вярвам, че Григор Димитров е сред най-добрите играчи в света. Той има всичко. Добри форхенд и бекхенд, сервисът му е достатъчно силен, добър е на мрежата, тича много по корта. Защо да не бъде сред най-добрите в света? Това зависи само от него. Сега с Агаси до него може би ще бъде една идея по-мотивиран, което е по-важно, но нещата зависят изцяло от него. Надявам се все пак Рафа да победи, ако двамата играят тук".

Чичото на Рафа Надал и негов бивш треньор подкрепя турнира от сериите АТР 250 и ще допринесе за основната мисия Sofia Open - още повече български деца да се запалят по тениса и да преследват мечтите си на корта. Именитият испански специалист е треньор на Рафа Надал от 1990 до 2017 г.

Прочетете още